Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visita guiada pels usuaris de l’Esplai Esprai.

24 de juliol de 2012...Sempre amb els mes petits.

DIMARTS 24 JULIOL 2012

Aquest passat dimarts dia 24 de juliol, a dos quarts de onze del matí,  Jepo Costa i Robert Tavira representant l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega ha col·laborat amb el casal d’estiu l’Esplai Esprai.

Hem explicat una petita història del gegants i capgrossos de Tàrrega a un grup de joveníssims targarins/es, entre els 3 i els 6 anys .

Al carrer de les Piques i davant  la casa on viuen els esmentats personatges històrics, els hi hem presentat un per un, els vuit gegants, els dos gegantons, la nana Honorata i els vuit capgrossos.  

Un cop presentats hem fet una posada en marxa de faixetes per tots els assistents, gaudint de la sensació que es té quan es va ben enfaixat, hem continuat amb una petita demostració de ball amb la geganta Pubilla i el capgròs el Catalanet, amenitzada per els cants d’aquest grup de joveníssims targarins amb "el gegant del pi ara balla pel camí!".

Per finalitzar els hi hem posat un capgròs al damunt de cada un i així mirant per la boca del  capgròs per un moment s’han convertit en portadors per primer cop en la seva vida.