Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XVI Trobada Gegantera Sant Just Desvern.

04 de juny de 2016...1er premi cursa amb gegants.

DISSABTE 04 JUNY 2016

El dissabte 4 de juny, es va participar en la XVI trobada de Sant Just Desvern, cap a les 5 de la tarda, a la plaça. Maragall, rebuda de les colles participants i plantada de gegants.

A les 6 de la tarda, va començar la primera cursa de gegants i gegantes de Sant Just Desvern, encarregada per La FIGA (Federació Internacional de Geganters Agosarats), puntuable per al Campionat Mundial de Curses de Gegants.

Per tal de valorar el treball en equip de les colles, es decidí fer una carrera mixta de relleus: durant un trajecte senyalitzat i ample d’uns 50 metres, en arribar a final de trajecte es donava el relleu a l’altre gegant que començava a córrer el trajecte invers fins al principi i meta de la cursa.

Passaven a la final els campions de cada una d’aquestes curses. Amb els resultats de les curses es realitzà una classificació (1, 2, 3, 4...) amb l’ordre de la qual es feia la cercavila, o digueu-li marxa triomfal, si ho preferiu, fins al podi, situat al final de la cursa.

Evidentment els tres primers gegants de l’ordre van ser els integrants del podi en arribar a plaça. 

Els guanyadors, els més rapits en guanyar la cursa, sense caure de nassos, van ser els gegants de Tàrrega, els quals obriren la cercavila i foren guardonats per les autoritats pertinents. 

A les 7 de la tarda, començà la passejada per les places i carrers del poble, amb un tractor amb els capgrossos (lo Nen Trapella), ja que també volien venir a la festa. 

A les 8 del vespre, entrada a la plaça i lluïment de les colles participants, ballada conjunta i lliurament d'un porró amb un pergamí per recordar la data del esdeveniment, com a record de la trobada. Lliurament dels premis (cursa), ales 9 del vespre, als jardins de Can Ginestar Gran (sopar: barbacoes, vi, cava,  música, ball).

Amb l'assistència total de deu colles participants: Barceloneta, Borges Blanques, Corbera, Esplugues de Llobregat, Martorelles, Montmeló, Nou Barris, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat i l'associació cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega.

Amb els gegants Hereu i la Pubilla del barri del Carme, Eloi i Alba del Ajuntament i el capgròs de lo Nen Trapella. Amb l’assistència total de 20 membres de la l'associació cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, amb quatre gegants i quatre capgrossos.

Com a geganters portadors i corredors dels quatre gegants: Eloi i Alba i Hereu i Pubilla: Robert Tavira, Jordi Tavira, Dani Palau, Damià Pujol i Alfonso Márquez. Grup de Grallers: Laia Andreu, Cristina, Itziar Minguell, Pepi Boronat, Mamen Sanchis, Laura Cera, Ester Puig i Carina Aguilar. Tabalers: Martina Cera i Marimar Palau.

Acompanyants: Sonia Delgado, Laura Garrido, Amat Cera, Mercè Clota i Francesc Tavira.

Galeria d'imatges