Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XXIV Trobada de Geganters i Grallers de la Seu d'Urgell.

29 de agost de 2015...A la capital del Alt Urgell.

DISSABTE 29 AGOST 2015

Aquesta vegada i tornant l'intercanviï de quant varen vindre a Tàrrega, hem anat cap a l'Alt Pirineu en concret a la Seu d'Urgell capital de la comarca de l'Alt Urgell, és la porta a l'estat d'Andorra i la proximitat a aquest important pol demogràfic i d'activitat econòmica és, en bona part, una de les raons de la puixança actual de la ciutat, amb 12.366 habitants.

Els patrons de la ciutat són Sant Ot d'Urgell, Sant Sebastià i la Mare de Déu d'Urgell. Mentre que la Mare de Déu de Núria i Sant Ermengol són els principals patrons de la diòcesi d'Urgell, però en el cas de Sant Ermengol té una presència més destacada a la ciutat que la resta de patrons.

Probablement per això hi ha diversos esdeveniments al llarg de l'any dedicats a Sant Ermengol com la Fira de Sant Ermengol, una de les més antigues de Catalunya, i el Retaule de Sant Ermengol.

En arribar a les 17 hores de la tarda, acte seguit començà la plantada a la plaça dels Oms, amb la participació de les següents colles convidades: La Seu d'Urgell, Montmeló, La Sagrera, Alp, Bellver, Vilallobent, Castellbell i el Vilar, Olost, Tàrrega, Puigcerdà, L'Esquirolet, Sant Iscle, Santpedor, Les Borges Blanques, Sant Cugat, Martinet, Sort i Ascó.

Iniciant a les 17:30 hores la passejada pels carrers del centre fins arribar a les 18 hores a la plaça de les Monges i  allí ballada conjunta continuant a les 18:45 hores la cercavila i a les 20h  arribada a la plaça dels Oms, per fer la presentació de les colles i ballada final, amb el joc de trencar l'olla, plena d'atractives joguines per la canalla, entrega de record de la trobada d'una botella de cava personalitzada amb fotos dels gegants de la Seu.

I com ja es tradicional la per acabar la celebració del aniversari dels gegants, es tancà la diada amb un bon sopar de germanor, d'amanida, fideuà, gelat i refrescos.

Amb l’assistència de disset membres: com a geganters portadors i balladors dels

dos gegants portats a la passejada l'Hereu i Pubilla: Damià Pujol, Dani Palau, Alfonso Màrquez, Robert Tavira i Jordi Tavira; Grup de Gralleres: Itziar Minguell, Carina Aguilar, Cristina i Núria Moleres; Tabalers: Laura Martin; Portadors dels dos capgrossos: Mercè Clota amb el Popeie, Francesc Tavira amb l'Anna, Sònia Delgado amb el Nen Trapella; Acompanyants: Yolanda, Aaron, el pare i la mare de Laura Martin. Conductora: Cristina.

Galeria d'imatges