Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XXIX Aplec d'Adifolk a Perpinyà.

30,31 de juliol de 2016...Som internacionals.

DIUMENGE 31 JULIOL 2016

L'últim cap de setmana de juliol, l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera te el privilegi de poder participar amb tot el pac de la colla de gegants, capgrossos i grallers, al XXIX aplec internacional de la sardana i mostra de grups folklòrics a la ciutat francesa de Perpinyà o també entès com la capital de la Catalunya nord.

De bon de matí el dissabte dia 30, es surt amb un autocar compartit amb l'Associació targarina de Guixanet, carregat d'actuants, per altra banda una hora i mitja abans sortia el cotxe estirant el remolc de la colla amb tres membres mes, portant els gegants Eloi i Alba i cinc capgrossos.

Després de quatre hores de trajecte amb una parada inclosa per esmorzar, s'arribava cap a les 9 del matí a Perpinyà. I sense perdre gaire el temps en afanyàvem a corre-cuita per deixar l'equipatge de turista al hotel, anar al punt de trobada de les colles, per poder descarregar el bestiari del remolc, preparar els gegants, vestir-se els capgrossos i començar a afinar les gralles, i després amb un guia ens acompanyà fins a la plaça de la República, lloc de la plantada on s'inicia una curta cercavila a les 11 del matí.

Participant en una de les tres cercaviles, que començaven a la mateixa hora, amb l'assistència de 9 grups: gegants i nans dels Amics de la Riba, gegants i l'Àliga i Lleó del grup Cultural Garrigues de Lleida, el Tecler, grup de gralles Sonagralla, AMTP de Tarragona, cavallets de Mataró, Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, bastoners Casal Pere III de Balaguer, bastoners Casal Popular Arreu de Mollerussa, Bastoners de Sant Cugat del Vallès i drac de l'Agrupació del bestiari festiu de Catalunya. Amb el recorregut surtin de la plaça de la República, passant pel carrer Rosseau, carrer Tres Journees, carrer Sant Jean, carrer Louis Blanc i finalitzant a la plaça Castellet, on es celebrà el gruix de la festa de tot el cap de setmana.

Després del dinar tres membres de cada grup, cap al Ajuntament per participar en una recepció oficial amb parlaments de les autoritats de Perpinyà, Adifolk i la Generalitat de Catalunya, També ens acompanyà i fer l'entrega de l'Àliga bicèfala   conjuntament amb les dos colles targarines, representant el nostre ajuntament, el regidor de Governació i Promoció Econòmica, el 1r tinent d'Alcalde en Carles Pascual Pascual, seguit d'intercanvis d'obsequis tant entre estaments, com colla a colla per lliurar al ajuntament amfitrió.

Amb l’assistència total de 24 membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, amb dos gegants i vuit capgrossos.

Com a geganters portadors dels dos gegants: Eloi i Alba: Ton Farran, Robert Tavira, Jordi Tavira, Seven (francès), Marco (francès, germà de Neiva) i David Torras (de Castellnou de Seana).

Grup de Grallers: Laia Andreu, Núria Moleres, Itziar Minguell i Carina Aguilar. Caixa i bombo respectivament: Laura Martin i Neiva Carina; Portadors dels cinc capgrossos: Montserrat Salvadó (Cervera) amb la Nena Anna, Montserrat Melgosa (Cervera) amb la Castanyera, Anna Burgos amb el Dimoniet, Sònia Delgado amb el Nen Trapella i Beatriz Barrientos (Cervera) amb l'Avi Pep; Cavallet: Gerard Torras (Castellnou de Seana); Acompanyats per: Jepo Costa (organització), Mercè Clota (organització), Montse Caus (Cervera), Amanda Balasch i Maria del Tallat (de Castellnou de Seana); Conductor del cotxe remolc i fotògraf Cristóbal Tavira.

Galeria d'imatges