Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XXIX Ciutat Gegantera de Catalunya.

6,7,8 de juny de 2014...Cervera.

DIVENDRES 06 JUNY 2014

Com cada any, un vegada més, l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, conjuntament amb la població que es presenta com a Ciutat Gegantera, ha organitzat la trobada de gegants i capgrossos més multitudinària d'arreu del nostre país.

En aquesta ocasió ens toca de molt a prop, ja que el Grup de Geganters i Grallers de Cervera s'ha compromès en dur a terme aquesta gran responsabilitat, els dies 6, 7 i 8 de juny i durant tot un any per endavant, portant els gegants i gegantons de l'Agrupació arreu on els sol·licitin.

Amb un total d'unes noranta sis colles, un sopar de mil dos-cents comensals, cent cinquanta gegants i capgrossos, això el dissabte; i cent vint colles i dos mil cinc-cents geganters el diumenge.

S'han omplert els carrers de festa, amb col·laboracions de les escoles, el divendres ja es va començar amb la inauguració d'un monument per commemora la festa a la plaça del Sindicat, l'estrena de l'himne de Ciutat Gegantera, pregó i parlaments per part de les autoritats, nits de concerts, visites guiades per la capital de la Segarra, jocs per als més petits, mostres de balls de gegants i capgrossos i unes macro cercaviles que ompliren tota la vila.

L'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, com tenia de ser, va participar d'una manera molt activa de la gran festa, dividint la colla en dos parts.

El dissabte  a les sis de la tarda i dins de la mostra de balls, la colla de Tàrrega, ha estat una de les poques colles privilegiades, invitades en participa-hi, executant excel·lentment amb quatre gegants tots reis: l'Eloi, l'Alba i Jaume I, Violant d'Hongria, “el Ball de Gegants de Tàrrega”, interpretat musicalment pels grallers de la nostra colla.

Per altra banda, com ja fa uns quants anys que col·laborem amb la Comissió de Capgrossos de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, portant-los arreu d'on faci falta, es ballà amb l'altra part dels membres de Tàrrega, la Dansa dels Quatrepunts, ball que forma part dels balls de protocol de l'Agrupació, amb els capgrossos: la Primavera, l'Estiu, la Tardor i l'Hivern.

Tot seguit des de les quatre façanes de l'edifici de la Universitat, començaren les quatre cercaviles simultanis pels carrers de la població.

El diumenge a partí de les nou del matí, els grallers de Cervera i d'altres colles, ja començaren ha tocar pels carrers per despertar el poble.

Després d'un bon esmorzar, cap a dos quarts de dotze s'inicia simultàniament les quatre macro cercaviles dels diferents llocs establerts, per acabar a la plaça del sindicat on es realitza l'entranyable traspàs de Ciutat Gegantera, ostentat durant l'últim any per la colla de Geganters i Grallers de Calella.

Galeria d'imatges