Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XXIX Trobada de Gegants, capgrossos i Grallers.

15 de maig de 2016...Organitzant la trobada.

DIUMENGE 15 MAIG 2016

Jepo Costa president de la Fal·lera Gegantera ens parla per radio Tàrrega, de la XXIX Trobada de Gegants Capgrossos i grallers, que tindrà lloc diumenge dia quinze de maig, amb plantada de gegants a partir de 2/4 d'11 del matí a la Plaça de les Nacions Sense Estat.(https://enacast.com/radiotarrega/#/programs/programesespecials/radiotarrega_podcast_2979)

VIDEO APLEC DE LA SARDANA AMB ELS GEGANTS  https://www.facebook.com/hashtag/aplecdelasardana?source=feed_text&story_id=1709643302635667

Aquesta trobada és una de les més veteranes i estimades de Catalunya per les agrupacions folklòriques del país. l'Associació Cultural La Fal·lera Gegantera de Tàrrega organitza i exerceix d’amfitriona acostant fins a la capital de l’Urgell l’encís de la cultura popular. També fa acte de presència l’Home de la Barra i les seves acrobàcies, una exhibició única. Recorregut: Pl. de les Nacions sense Estat, C/ de les Piques, C/ Major, Pl. de Sant Antoni, C/ de l’Hospital, Pl. del Centenari, C/ de Sta. Clara, Av. de Catalunya, Pl. del Carme, C/ del Carme i Pl. Major.

Fins a vint-i-quatre colles, amb la participació d'un  total de cinc-cents  trenta-sis figurants, actuants en una vistosa i engrescadora cercavila. Amb 22 colles, 15 de fora vila i 9 de Tàrrega: les 15 colles de fora vila : 1_colla de geganters i grallers de Manlleu,  2_ Hospitalet de l'Infant,  3_geganters de Vilassar de Dalt,  4_colla gegantera de Cornellà de Llobregat, 5_colla de geganters i grallers de Monbau, 6_colla  gegantera d'Olesa de Montserrat,7_colla gegantera de Sant Jaume de Barcelona, 8_colla gegantera de Sant Llorens Savall, 9_colla gegantera i grallera de Miralcamp, 10_gegants de les Borges Blanques, 11_geganters de Masnou, 12_colla gegantera de Golmés i 13_grup de geganters de Cervera 14_Ossó de Sió 15_ els gegants Zarrabete Gaiteroak (gigantes de fuego del carnaval medieval de Pamplona). I 9 colles de Tàrrega: 1_Associació Cultural la fal·lera Gegantera de Tàrrega, 2_gegants Manotes (Ass. Cult. Guixanet), 3_Nans (Ass. Cult.Guixanet ), 4_Targalets (Ass. Cult. Guixanet ), 5_Grallers de la Barra (Ass. Cult. Guixanet ), 6_l’Home de la Barra ( carrer agoders) (Ass. Cult. Guixanet ), 7_Col·legi Jacint  Verdaguer (Tàrrega), 8_Col·legi Angel  Guimerà (Tàrrega), 9_Club Social Airecel de l’Associació Alba (Tàrrega) (col·laborant amb la Fal·lera, portant tres capgrossos) i.

A dos quarts d'onze del matí s'inicia la plantada de la XXIX trobada de gegants i capgrossos i grallers/eres, a la plaça de les Nacions Sense Estat. 

A dos quarts de dotze, s'inicia la passejada, amb una parada a l'alçada de la plaça Carles  Perelló per poder gaudir d'un bon refrigeri repartit  ens tres punts diferents de  tres bars col·laboradors.

Com a novetats d'aquest any, tenim la fusió de la XXIX trobada amb la 33ena edició, de l'aplec de sardanes organitzat pels Amics de la Sardana de Tàrrega, ballant i estrenant una sardana gegant formant una rotllana amb totes les colles participants a la plaça del Carme composta per un compositor cerverí, val a dir la gran visió d'aconseguir una imatge d'una immensa germanor i alegria entre tots els participants.

Arribada pl Major amb l'home de la barra (a la punta del c/ Agoders).                   

Un cop acabada la cercavila a la pl Major, es dona la benvinguda a les colles participants, obsequiant-los amb l'entrega del record de la trobada, finalitzant amb ball conjunt de totes les colles participants. (una mini teula amb el dibuix de la plaça major de fons i en primer pla la nostra estimada nana Honorata, amb títol de l'esdeveniment gravat), i seguidament es realitzarà amb tots els grallers, el ball final conjunt de totes les colles participants al esdeveniment. 

La trobada finalitza amb un dinar de càtering, per a les colles fora vila, al claustre de l'escola Pia, com a primer plat amanida de tonyina i de segon fideuà cuit allà mateix, flam de postres, aigua, vi gasosa i refrescos.

Aquest any el cartell de la trobada es un original dibuix fet per el Jan de 8 anys, que va ser el primer premi del concurs, que és va organitzar a principis d'any al taller del Parc de Nadal.

Amb l’assistència total de quaranta-dos membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, portant vuit gegants, quatre gegantons i nou capgrossos.

Com a geganters portadors i balladors dels vuit gegants portats a la passejada: Eloi i Alba, Jaume I i Violant d’Hongria, Hereu i Pubilla, els gegantons: Miquel del Bitxo de l'Escola Pia, Escamarlant i Sípia. Plantats a la plaça Major dos gegants i dos gegantons: Ramon Berenguer I i Almodis i l'Angeleta: Dani Palau, Ton Farran, Damià Pujol, Robert Tavira, Jordi Tavira, Hèctor Ramírez, Jordi Clares, Blai Farran i Alfonso Márquez;  

Grup de Gralleres: Jan, Ester Puig, Itziar Minguell, Carina Aguilar, Cristina, Mamen Sanchis, Laura Cera i Núria Moleres;

Tabalers: Francesc Segarra, Marimar Palau, Martina Cera i Laura Martin;

Portadors dels vuit capgrossos:  Xavier Maneja de Airecel amb el Nen Trapella, Càndida de Airecel amb la Castanyera, Jesús de Airecel amb l’Avi Pep,  Ventura un voluntari amb el Popeie, Pau amb el Dimoniet, Francesc Tavira  amb l'Anna, Mireia Hernández amb el Negret i Gemma Puig amb el Catalanet;  

Acompanyants: Yolanda, Neiva, Laura Garrido, Sonia Delgado, els pares del Jan Rosa Martínez i Joan i Aron Palau;   

En l'organització i coordinació: Mercè Clota, Amanda Balasch, Jepo Costa, Cristóbal Tavira, Rafael Palau i Josep Sanchis; com a Presentadors locutors en el moment d'entrega del records de la trobada: Carina Aguilar i Jepo Costa.

 

Galeria d'imatges