Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XXV Trobada de Gegants i Capgrossos i la Festa de l’Eixida.

13 de maig de 2012...Organitza Ass. Cult. La Fal·lera Gegantera.

DIUMENGE 13 MAIG 2012

El passat 13 de maig, s'ha celebrat a Tàrrega la XXV trobada de Gegants i Capgrossos, amb motiu d’aquest aniversari ens acompanyaren com invitats de honor, la imatgeria de la Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, representats per la colla de Geganters i grallers de la Seu D'Urgell, portant els Gegants en Treball i na Cultura, els Gegantons Pau i Alegria (batejats a la III Fira del mont Geganter que és celebrà l’any 2099 a Cassà de la Selva) quant Tàrrega era ciutat gegantera.

La Associació la Roca Fumada de Juneda, amb Jepo Costa com a monitor i ballador, del quatre Capgrossos, Primavera, Tardo, Estiu i Hivern, també ens acompanyaren tres membres de la junta directiva de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

Fins a 26 colles, participaren en la cercavila: Lo Canó del saló de Borges Blanques, LoTossino (ass. Cultural Guixanet de Tàrrega), els Nans de Tàrrega (Ass. Cultural Guixanet), els Grallers de la Barra (Ass. Cultural Guixanet de Tàrrega), Gegants del Col·legi Jacint Verdaguer de Tàrrega, Gegants de Cervera, Gegantó del  Col·legi Angel Guimerà de Tàrrega, llar de infants el Niu de Tàrrega, Gegants de Sant Joan de Mediona, Colla Gegantera de Sant Guim de Freixenet, Gegants d’Agramunt, Gegants de Bellpuig, Colla gegantera del passeig Torroja de Tarragona, Gegants de L’Hospitalet de Llobregat, Geganters de Guissona, Colla Gegantera de les Borges Blanques, Colla gegantera la Guineu de Vilanova de Bellpuig, Gresca gegantera D’Andorra la Vella, Geganters de Santa Coloma de Queralt, Colla gegantera i grallera de Manlleu, Ass. la Roca Fumada de Juneda, Colla de geganters i grallers de la Seu d’Urgell, Ass. Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, L’Home de la Barra (casal popular el Rostoll de Tàrrega) i els Grallers Plouen gralles de Vilaplana, en total unes 442 persones que van prendre part en la multitudinària passejada.

En acabar la trobada vàrem celebrar la festa tradicional de la Eixida (ball típic de Tàrrega), que cada any fem en la Festa Major de Maig, amb vuit balls de Tàrrega (dos d’aquest vuit son el Ball de Gegants i la Dansa dels capgrossos de Tàrrega, ballats per L’Associació Cultural La Fal·lera Gegantera) i tres més al final que foren els de la Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (els Gegantons amb el Ball de Peuets, els Capgrossos la Dansa dels Quatre punts “amb la col·laboració com a ballador i monitor, de Jepo Costa de l’Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega” i el dels Gegants el Treball i na Cultura del Ball de l’Aniversari).

Amb l’assistència total de vint i nou membres, com a geganters, portant vuit gegants: Eloi i Alba, Jaume I i Violant d’Hongria, Ramon Berenguer I i Almodis, Hereu i Pubilla, gegantons: Escamarlant i Sípia, com a portadors: Amat Cera, Eusebi Pifarré, Eusebi Quinquilla, Joan Carles Grau, Alex, Anna Burgos, Ton Farran, Damià Pujol, Jordi Clares Cano, Robert Tavira i Alfonso Marquez. 

Com a portadors dels sis capgrossos: Itziar Minguell (la nena Anna), Marc Tudó (el Nen Trapella), Andrea Pla(el Popeie), Carina Aguilar (la Castanyera), Claudia (l’Avi Pep) i Raquel (el Catalanet). 

Com acompanyants: Pepe Quesada, Mamen Sanchis, Martina Cera, Carla Casteràs, Josep Sanchis, Rosi i Mercè  Clota.

Com a grallers: Albert Fitó (gralla), Naxo (gralla), Núria (gralla), Bernat (caixa), nena pastisser (gralla) i Jaume Huguet (bombo).

No os podeu perdre a continuació d’aquest escrit la galeria de fotos fetes per Francesc Gasull.

Galeria d'imatges