Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XXVII ena Trobada gegantera a Oliana.

29 de juliol de 2017...25e Aniversari de la colla del Alt Urgell.

DISSABTE 29 JULIOL 2017

Molt familiar i acollidora va ser la XXVII trobada del dissabte 29 de juliol, a Oliana que és el segon municipi amb el major nombre d'habitants de la comarca de l'Alt Urgell, celebraren el 40e aniversari dels gegants vells i capgrossos i el 25è aniversari de la colla.

Un dissabte en què es donen cita fins a 60 figures i 18 colles: Torà, Ponts, Tàrrega, Ossó de Sió, Calella, Montmajor, La Seu d'Urgell, Puigcerdà, Guixers, Riudellots de la Selva, Falset, Torregrossa, Miralcamp, Els Pallaresos, i Grup de Geganters i Grallers d 'Oliana com a excel·lents amfitrions.

A 2/4 de 6 de la tarda, davant del Ajuntament, rebuda de les colles participants i plantada de gegants.

A les 7 de la tarda, va començar la cercavila per les places i carrers del poble amb parada al mig del recorregut per recuperar forces menjant meló i síndria, passant per: plaça de la Reguereta, avinguda de l'Alt Urgell, plaça de Mossèn Albert Vives, carrer Major, carrer Cavallers, camí Ral i avinguda de Barcelona.

A les 9 del vespre, entrada a la plaça Catalunya i lluïment de les colles participants, amb ballada conjunta i lliurament d'un marc amb el relleu a l'interior, de la silueta dels gegants bells d' Oliana, amb un escrit  recordant  l'esdeveniment, com a record de la trobada  fet tot de fusta i a les 10 del vespre, al pati de l'escola  sopar d'amanida de pasta de primer i pollastre de segon.

Amb l'assistència total de sis membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera. Com a geganters portadors i balladors de la geganta Pubilla: Robert Tavira i Dani Tortosa; Portadors dels tres capgrossos: Sonia Delgado amb l'Anna, Pere Agea amb el Dimoniet i Gemma Puig amb el Nen Trapella; I Cristóbal Tavira com a conductor del cotxe remolc. 

No os perdeu la galeria d'imatges del esdeveniment, al peu d'aquest escrit.

Galeria d'imatges