Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XXVII Trobada de Gegants i Capgrossos.

11 de maig de 2014...Organitzant a Tàrrega.

DIUMENGE 11 MAIG 2014

El passat 11 de maig, s'ha celebrat a Tàrrega la XXVII trobada de Gegants i Capgrossos. Fins a 21 colles, participaren en la cercavila: Club Airecel de l'Associació Alba de Tàrrega (col·laborant amb la Fal·lera, portant tres Capgrossos dels nostres), L'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, Colla Gegantera de Sant Just Desvern, Colla de Geganters Manotes de Tro de Hospitalet de Llobregat, Ampa Àngel Guimerà de Tàrrega, Colla Gegantera i Grallera de Miralcamp, Nans de Associació Cultural Guixanet, Gegants i Grallers la Guineu de Vilanova de Bellpuig, la Colla Gegantera de Borges Blanques, Colla Gegantera i Grallera l'Arreu de Mollerussa, Geganters i Grallers d'Ossó de Sió, Colla Gegantera i Grallera de Cervera, Colla Gegantera de Bellpuig, Gegants de Santa Maria de Mallorca (invitats per tornar un intercanvi de Associació Cultural Guixanet de Tàrrega), els Grallers de la Barra de Associació Cultural Guixanet de Tàrrega, els Targalets (grup d'infants d'un curs de tabals i tambors, organitzat per Associació Cultural Guixanet), Colla Gegantera de Tornabous, Colla gegantera d'Espinalbet, Associació de Geganters de Santa Coloma de Queralt, Geganters de Guissona, L’Home de la Barra de l'Associació Cultural Guixanet de Tàrrega. 

Cap a les deu del matí ha començat la trobada, amb la plantada dels gegants i l'esmorzar de cocs i pastisseria dolça, per a tots els membres de les colles invitades, a la plaça de les Nacions Sense Estat.

A dos quarts de dotze comença la cercavila per: plaça de les Nacions Sense Estat, carrer Les Piques, plaça Major, carrer Urgell, carrer de la Mercè, plaça Carles Perelló, avinguda Catalunya, plaça del Carme, carrer del Carme, plaça Major (l’home de la Barra), carrer de les Piques i plaça de les Nacions Sense Estat.

Un cop finalitzada la cercavila, es dona la benvinguda a les colles participants, obsequiant-los en l'entrega del record de la trobada (una foto emmarcada de l'Hereu i la Pubilla amb títol de l'esdeveniment) i es realitzaren els balls de les colles, el Ball dels Gegants de Tàrrega excel·lentment interpretat pels nostre grup de grallers i tabalers i  el ball conjunt final. 

En total unes 370 persones que van prendre part en la multitudinària passejada.

Amb l’assistència total de vint i nou membres.   

Amb els vuit gegants: Eloi i Alba, Jaume I i Violant d’Hongria, Ramon Berenguer I i Almodis, Hereu i Pubilla, els gegantons: Escamarlant i Sípia.

Com a portadors dels Gegants: Dani Palau, Amat Cera, Joan Carles Grau,  Ton Farran, Damià Pujol, Robert Tavira, Jordi Tavira, Blai Farran i Alfonso Márquez.                                                                                       

Com a portadors dels sis capgrossos: Mariona de Airecel (la nena Anna), Xavier de Airecel (el Nen Trapella), Neyva (el Popeie), Franc (el Negret), Càndida de Airecel (la Castanyera), Jepo Costa (l’Avi Pep), Gemma Puig (el Catalanet) i Anna Burgos (el Dimoniet).  

Com a Grallers i Tabalers: Itziar Minguell, Carina Aguilar, Mamen Sanchis, Laura Cera, Laia, Núria, Àngels, Guifre, Lidia Vidal, Judit Vidal, Laura Martin, Abril Sabidó, Ester Puig, Eusebi Pifarré i Laia.

Com acompanyants col·laboradors: Pepe Quesada,  Martina Cera i Pilar Malè de Airecel, Mercè Clota i Cristobal.

Com a Presentador locutor: Virgili.