Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XXVIII Trobada de gegants capgrossos i grallers.

17 de maig de 2015...Organitzat per la nostra colla.

DIUMENGE 17 MAIG 2015

Fins a vint-i-quatre colles, amb la participació d'un  total de cinc-centes  vint-i-dos geganters, actuant en una vistosa i engrescadora cercavila, a dos quarts d'onze del matí s'inicia la plantada de la XXVIII trobada.

Com a novetats d'aquest any, tenim un preciós cartell d'un dibuix fet per la nena Sara Escobar, que va ser el primer premi del concurs, que és va organitzar a principis d'any al taller del Parc de Nadal, l'altra novetat ha estat el fet de poder invitar a les catorze colles de fora vila a un dinar al claustre de l'escola Pia.

Les catorze colles de fora vila: colla de geganters i grallers de Navarcles, colla gegantera del carnaval de Solsona, geganters de Moià, colla gegantera del foment cultural de l'Hospitalet del l'Infant, colla de geganters i grallers de la Seu d'Urgell, Zarrabete Gaiteroak (gigantes de fuego del carnaval medieval de Pamplona), colla grallera i gegantera de la Fuliola i Boldú, colla gegantera del municipi de Tornabous, colla gegantera i grallera de Miralcamp, gegants de les Borges Blanques, geganters d'Aiguafreda, colla gegantera d'Ascó, colla gegantera d'Iluro de Mataró, colla de geganters i grallers de Sant Vicenç de Castellet.

Les deu colles de Tàrrega: Associació cultural la fal·lera gegantera, els recent estrenats gegants tararots (ass. cult. guixanet), nans (ass. cult.guixanet ), targalets (grup d'infants d'un curs de tabals i tambors, organitzat per asss. cult. guixanet ), grallers de la barra (ass. cult. guixanet ), l’home de la barra ( carrer agoders), col·legi Jacint - Verdaguer, col·legi Àngel - Guimerà, club social airecel de l’associació Alba (col·laborant amb la Fal·lera, portant tres capgrossos) i l'escola Pia amb el seu nou gegantó.

Cap a les dos quarts d'onze del matí s’inicia la festa amb la rebuda de les colles i plantada a la plaça de les Nacions Sense Estat. Començant la passejada a dos quarts de dotze per la Pl. de les nacions sense estat, c. de les Piques, c. Major, pl. Sant Antoni, c. Hospital, pl. Centenari, c. Santa Clara avda. Catalunya,pl. Carles perelló (amb una parada per fer una mica de refrigeri per tal d'agafar forces per continuar, amb dos bars col·laboradors, la clau del rebost i el de pans), avda. Catalunya, pl. Carme, c. Carme i arribada a la pl. Major amb l'home de la barra (al principi del c. Agoders).   

Un cop finalitzada la cercavila a la plaça Major, és fa un minut de silenci en per a Manel Casserras i Solé, gran constructor d’imatgeria festiva, que ens deixà el passat 30 d’abril, seguidament es dona d'una en una la benvinguda a les colles participants, fen el ball propi de cada colla i obsequiant-los amb l'entrega del record de la trobada, (dos carcasses buides dels antics "cassets", enganxades en un suport de fusta, amb títol de l'esdeveniment gravat), i seguidament es realitzarà amb tots els grallers, el ball final conjunt de totes les colles participants al esdeveniment. 

La trobada finalitza amb un dinar de càtering, al claustre de l'escola Pia, com a primer plat d'ensaladilla russa i de segon patates xip amb pollastre cuit allà mateix, flam de postres, aigua, vi gaseosa i refrescos.     

Amb l’assistència total de quaranta-tres membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, portant vuit gegants, quatre gegantons, nou capgrossos i una nana.

Com a geganters portadors i balladors dels vuit gegants portats a la passejada: Eloi i Alba, Jaume I i Violant d’Hongria, Hereu i Pubilla, els gegantons: Escamarlant i Sípia. Plantats a la plaça Major dos gegants i dos gegantons: Ramon Berenguer I i Almodis, l'Angeleta i el gegantó dels del Cau: Dani Palau, Joan Carles Grau,  Ton Farran, Damià Pujol, Robert Tavira, Jordi Tavira, Blai Farran, un cusi del Eusebi Pifarré i Alfonso Márquez;  

Grup de Gralleres: Ester Puig, Itziar Minguell, Carina Aguilar, Cristina, Mamen Sanchis, Laura Cera, Núria Moleres i Laia Andreu;

Tabalers: Abril Sabidó, Javier Burguès, Martina Cera i Laura Martin;

Portadors dels nou capgrossos i la nana Honorata: Pau amb el Nen Trapella, Càndida de Airecel amb la Castanyera, Jesús de Airecel amb el Negret, un nen voluntari amb el Popeie, Hèctor Ramírez amb el Dimoniet, Francesc Tavira amb l'Anna, Mireia Hernàndez amb l’Avi Pep i Gemma Puig amb el Catalanet també i Anna Burgos amb la nana Honorata i l'estrella invitada el Jan portant el Pinotxo;

Acompanyants: una membre de Airecel, Sonia Delgado, Blai Tacies, els pares del Jan Rosa Martínez (fotògrafa) i Joan, Julian, Aron Palau i la mare de la Laia Andreu;

En l'organització i coordinació: Mercè Clota, Jepo Costa, Cristóbal Tavira i Josep Sanchis; com a Presentadors locutors en el moment d'entrega del records de la trobada: Carina Aguilar i Jepo Costa.

Galeria d'imatges