Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XXX Ciutat gegantera Terrassa.

19-20 de setembre de 2015...Finalitza Cervera.

DISSABTE 19 SETEMBRE 2015

Com cada any, un vegada més, l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, conjuntament amb la població que es presenta com a Ciutat Gegantera, ha organitzat la trobada de gegants i capgrossos més multitudinària d'arreu del nostre país.

En aquesta ocasió ho deixen el Grup de Geganters i Grallers de Cervera i agafen el relleu el Grup de Geganters i Grallers de Terrassa, es comprometen en dur a terme aquesta gran responsabilitat, els dies 18, 19 i 20 de setembre i durant tot un any per endavant, portant els gegants i gegantons de l'Agrupació arreu on els sol·licitin.

Amb un total d'unes noranta colles, mes de cent gegants i capgrossos, això el dissabte; i cent colles i dos mil cinc-cents geganters el diumenge.                               

S'han omplert els carrers de festa, amb col·laboracions de les escoles, el divendres ja es va començar amb la inauguració d'un monument per commemora la festa a la plaça de la Torre del Palau, pregó i parlaments per part de les autoritats, nits de concerts, visites guiades, jocs per als més petits, mostres de balls de gegants i capgrossos i unes macro cercaviles que ompliren tota la vila.                                                

L'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, com tenia de ser, va participar d'una manera molt activa de la gran festa, el dissabte  a les sis de la tarda i després de la mostra de balls, tot seguit des de la plaça Didó, començaren els quatre cercaviles simultanis pels carrers de la població.                                                                  

El diumenge a partí de les nou del matí, els grallers de Terrassa i d'altres colles, ja començaren ha tocar pels carrers per despertar el poble. Després d'un bon esmorzar, cap a dos quarts de dotze s'inicia simultàniament les quatre macro cercaviles dels diferents llocs establerts, per acabar a la carpa del parc de Vallparadís, on es realitza l'entranyable acte de traspàs de Ciutat Gegantera, conduit pels famosos presentadors Xavi Coral i Espartac Peran ostentat durant l'últim any i pico, pel Grup de Geganters i Grallers de Cervera.

Amb l’assistència total de 12 membres de la colla: com a geganters portadors i balladors dels dos gegants portats a les dos passejades: Jaume I i Violant d’Hongria: Dani Palau, Robert Tavira, Jordi Tavira i Alfonso Márquez. 

Grup de Gralleres: dos infants amb flauta de la colla de Manlleu, Carina Aguilar, Cristina i el Jan.

Tabalers: Joan i Rosa Martínez (pares del Jan), i un nen de la colla de Manlleu;

Portadors del capgròs: Jepo Costa amb l’Avi Pep.

Acompanyants: Anna Burgos i Amanda Balasch; La voluntària "Guia" de Terrassa: Teresa; Conductora del tot terreny amb el remolc: Cristina.

Galeria d'imatges