Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XXXIII Trobada de Colles de Geganters.

27 de setembre de 2014...A Cervera,

DISSABTE 27 SETEMBRE 2014

Tot i sent Ciutat gegantera de Catalunya, la colla de geganters i grallers de Cervera no acaben mai les ganes de treballar, sempre han  sabut fer una gran trobada i crear un bon ambient gaudint tots d’un bon tracte entre el món geganter.

El passat dissabte, a la tarda - vespre del dia 27 de setembre dins el marc de la Festa Major del Sant Crist de Cervera, s'ha celebrat el 33è Aplec de Gegants i Capgrossos de Cervera, amb la participació dels grups de percussió locals Band Tokades, Bombollers de Cervera, Sound de Secà, el cérvol Tibau, els gegants de Cervera, els gegants i gegantons de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i les colles convidades: Ascó, Campdevànol, Esplugues de Llobregat, Guissona, Llinars del Vallès, Montmajor, Montornès del Vallès, Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega i Vilallobent.

A les sis de la tarda començà la plantada de gegants, als patis de la universitat, per continuar, a les set, amb l'inici de la cercavila per plaça Universitat, carrer de General Güell, avinguda Catalunya, carrer del Combat, plaça de Sant Miquel, carrer de Santa Anna, plaça de Santa Anna, carrer Major i a un quart de nou del vespre arribada a la pl. Major, toc general de festa a càrrec dels Campaners i seguidament lluïments dels grups i colles geganteres participants amb el Balls propis de cada colla i ball a càrrec dels geganters i grallers de Cervera, l'acte va cloure amb la Carretillada de festa major a càrrec dels Diables Carranquers.

I per acabar la diada, amb un bon sopar a la universitat, a la sala paranimf. 

Aquest edifici té separats dos patis quadrats amb un templet al mig i colls de cisterna coronats per un nen cavalcant un dofí.

El cos central del paranimf forma un espai de tres naus i amb cúpula hemisfèrica. A l'interior es conserva un retaule d'alabastre de Jaume padró.

Com Associació Cultural la Fal·lera Gegantera han assistit com a portadors dels gegants del Carme, l'Hereu i la Pubilla: Alfonso Marques, Ton Farran, Jordi Tavira i Robert Tavira; grup de grallers: Laura Cera, Itziar Minguell, Carina Aguilar, Mamen Sanchis; tabalers: Núria Moleres, Javier Burgués, Martina Cera, Abril Sabido, Ester Puig i Laura Martin; acompanyants: Jordi Clares, Margarita, pare i germana de Javier, Amanda Balasch i Mar; portadors dels Capgrossos: Jepo Costa (Avi Pep), Gemma Vilariño (Popeie),  Meritxell Cots (el Nen Trapella) i Laia Andreu (l'Anna); el Drac:Amat Cera.

Galeria d'imatges