Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XXXIII Trobada de gegants a Moià.

25 de juliol de 2015...Capital del Moianes.

DISSABTE 25 JULIOL 2015

Aquesta vegada i tornant l'intercanvi de quant varen vindre a Tàrrega, hem estrenat comarca anant a Moià, capital del Moianès.

On  ha part de ser coneguda pels seu grans artesans rellotgers establerts en els segles XVII i XVIII, també gaudeix d'una assenyada natura, amb uns components paisatgístics del més espectaculars del territori català: Montserrat i Sant Llorens de Munt, l'altívol Montseny i els espadats cingles de Collsacabra, el Cadí i el Pedraforca, el Port del Comte i el Montsec.

En arribar a les 17:30 hores de la tarda, acte seguit començà la plantada a la plaça Major, amb la participació de les següents colles convidades: Gegants de Santa Perpètua de Mogoda, Poble Nou de Manresa, Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, Callús, colla de geganters la Garriga, Sant Joan de Vilatorrada, Calders, Escola Pia de Moià, Escola Josep Orriols i Roca de Moià i la colla de gegants de Moià.

Iniciant la Passejada pels carrers a les 19:00 i arribada a la plaça del CAP a les 20:15 hores amb la IV Mostra de Balls. On la colla de Tàrrega executà de una manera excel·lent el seu ball propi (el Ball de Gegants de Tàrrega) amb música de CD per falta d'assistència dels nostres gralles, seguidament feren el seu ball propi les colles de: Santa Perpètua de Moguda amb el Ball del Casament, Poble Nou de Manresa amb la Sardana del Poble Nou, Moià amb la Dansa de Belgira i Moià amb Ball de gegants de Moià.

Un cop acabada la mostra de balls i feta l'entrega de records, es realitzà la ballada final conjunta, de totes les colles presents a la trobada, acabant la diada amb un bon sopar de germanor de carn ala brasa.

Amb l’assistència de deu membres de la colla de gegants, una grallera i capgrossos.

Portadors dels gegants: Robert Tavira, Jordi Tavira i Ton Farran.

Grup de Gralleres: Itziar Minguell.

I portadors dels quatre Capgrossos: Jepo Costa (l'Avi Pep), Mercè Clota (Popeye), Sonia Delgado (el Nen Trapella), Francesc Tavira (l'Anna) i Desi (el Negret). 

El Conductor i el fotògraf: Cristóbal Tavira.  

Galeria d'imatges