Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

XXXVIII Trobada Gegantera a Cervera.

21 de setembre de 2019...Es un gran orgull de poder participar en una trobada on es presenta una nova figura dins els nostres contorns.

DISSABTE 21 SETEMBRE 2019

Es molt gratificant poder participar en la festa major de Sant Crist i la trobada on aquest any la ciutat de Cervera ostenta ser la ciutat cultural de Catalunya.

Per culpa de la intensa pluja, es va impedir de presentar-lo als patis de la

Universitat canviant-ho per fer la festa dins del Gran Teatre de la Passió.

Varem tenir el goig d’assistir al bateig del Gegant Negre, recuperat del segle XVIII, amb l’ajuda de l’antropòleg Lluís Bellas i construït pel jove artista de Bellpuig Carles Teixidó, essent els padrins els gegants Isarn i Aigó de Sant Fruitós de Bages.

La festa de la 38ena trobada es va celebrar cap ales 6 de la tarda, amb la plantada al escenari del Gran Teatre de la Passió, dels gegants participants de les 12 colles i el bateig del nou gegantó, amb ballades individuals de cada colla i ballada final de totes les colles participants, coincidint amb el cinquè aniversari de Cervera Ciutat ~ 30 ~

Gegantera, assistint unes 1000 persones a l’acte que ompliren de gom a gom tota la sala.

Amb la presencia de dotze colles fora vila com a participants: Colla Gegantera d’Ivars d’Urgell, Colla Gegantera d’Abrera, Colla Gegantera Sant Llorens d’Hortons, Colla Gegantera de la Seu d’Urgell, Colla Gegantera Sant Llorenç Savall, Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega, Colla Gegantera de Ripollet, Colla Gegantera de Castellnou de Seana, Colla Gegantera Sant Andreu del Palomar, Colla Gegantera de Golmés, Colla Gegantera de Sant Andreu de Llavaneres, Colla Gegantera Sant Fruitós de Bages i de Cervera els Bombollers amb el Cérvol Tibau i els amfitrions Geganters i Grallers de Cervera.

I per finalitzar la festa com es de costum en el mont geganter, un bon sopar al Paranimf de La Universitat, de carn a la brasa i entrega del record de la trobada d’una aquarel·la del nou gegantó.

Amb l’assistència total de deu membres de la l'Associació Cultural la Fal·lera Gegantera de Tàrrega.

Com a geganters portadors i balladors dels dos gegants portats a la passejada, l’Eloi i l’Alba: Dani Tortosa, Robert Tavira, Alfonso Màrquez i Jordi Tavira. Acompanyants: Jepo Costa, Amanda Balasch, Sònia Delgado, Laia, Cristóbal Tavira i Francesc Tavira. Conductor gàloper Pere Agea.

Galeria d'imatges